20.9.10.

Trči, Ruperte, trči


Došlo je vreme da se nešto i o Rupertu kaže. Rupert je jedan sjajan haker gustih mračnih obrva i srca k'o u Lava. U horoskopu je mač sa dve oštrice ima ženu i nema tri sina. Kada je bio mali voleo je da žvaće Turbo žvake i sakuplja sličice. Napravio je album koji je zvao "Turbo blok". Jednog dana (sve se desi jednog dana, i nikako nekog drugog dana) u pripovedačkih 15h izbio je požar u Rupertovom desnom džepu. Igrao se upaljačem, šetajuči pored reke (videti pod "Reka"), upalio je džep i usled sve te gornjave, otiš'o do reke (*Ibid) da ugasi džep. U tom trenutku (pripovedački trenuci su mnogo drugačijih od onih "realnih", a ti "realni" još manje slični onim hakerskim) neki brka vikne: "Ej, momak, polako idi tamo, malo pre se jedan čoek udavjo". Rupert sleže ramenima i uvuče stomak i na taj način brki stavi do znanja da zna šta radi. Voda je bila mlaka i mirisalo je ne suvo grožđe. Naravno, nije bilo nikakve šanse da voda miriše na suvo grožđe, ali mu je to tako tada izgledalo. Možda su mrtve ribe tako mirisale, a možda je time želeo da zaboravi ono što je čuo o "udavjenom čoeku".

Ugasio je požar, potrčao u pravcu svoje zgrade, ušao u stan, poljubio ženu i rekao joj da je celu jednu rečenicu tričao i malo se, priznaje, umorjo.

6 коментара:

  1. Je l' ti crtaš stripove Milena? :)
    Neverovatno, kao mala žvakala sam Turbo žvake, ali je Rupert bio onaj koji je izlazio iz drugih. Mislim Rupert Everet, je valjda izlazio iz Mintija. I nije zapalio džep. Ali se Rupert outovao kao gay, pa se možda hteo udaviti zbog toga, i naravno zbog neshvaćenosti od sredine, ali mu je Brka pritrčao u pomoć u nekom smislu tj. spasio ga iz avetinjskih čeljusti smrti :)

    ОдговориИзбриши
  2. Moram priznati da se ne odnosi ni na jednog određenog Ruperta. Imala sam samo imaginarnog prijatelja, od kad sam mala bila, koji se tako zvao. Sad je na Malti, leči se od alkoholizma :)) Živ, zdrav, imaginaran!

    ОдговориИзбриши
  3. odlične su ti priče: kratke, jasne, apsurdne; potpuno odgovaraju prirodi brzog čitanja u internet okruženju.

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala Br.! To sam i želela, zato sam ih nazvala "minut-i-po" priče - minut za pisanje, i po za čitanje :)Drago mi je da ti se dopadaju..

    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  5. Podsećaš na Markesa, sviđam priču jako.

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala jako, i hvala na jakim rečima, bojim se takvih poređenja, moram priznati.

    ОдговориИзбриши